Bienvenidos

Intentando entender el presente con trozos de nuestro pasado

domingo, 25 de marzo de 2012

Ca la Pepa Bous “La moda”


La Pepa Bous era filla de Joan Vidal, que era el encarregat de l’arrossegament de les barques sorral amunt, per mitjà d’una parella de bous. Per això la gent l’anomenava la Pepa Bous.
A la platja es dedicava a vendre peces de roba confeccionada expressament per als pescadors. Quan esdevingué la mort del seu pare, va obrir una botiga senzilla d’indumentària marinera a la casa número 93 de carrer del Mar, cantonada carrer de Sant Pere.
L’any 1914, la Pepa Bous comprà la casa número 73 del carrer del Mar, on hi havia l’antiga corderia de l’Anton Garriga, era un corder famós per aquella dita que es féu popular:”Roda, noi, que ton pare fila”.
La Pepa reformà la casa i instal.là la  seva gran botiga, que disposava d’una enorme varietat d’articles de vestir, n’hi havia per a tots el gustos i preus. L’especialitat de Ca la Pepa Bous era la camiseria, unes camises luxoses, moderníssimes, de gran qualitat.
Entre la nombrosa clientela hi figuraven uns ciutadans que ja no són d’aquest món:Enric Borràs (que era amic de la família Vehils), Baldomer Solà, Pompeu Fabra, Joan amigó (il.lustre arquitecte), Jaume Passarell, Ferran Escofet (metge i bon pianista), Jaume Mas (admirat poeta), els germans Sayol, Josep Marot (barber del carrer Sant Pere), Pere Puig i Mans (periodista), Josep Salsas, Jaume Costa (violinista i sots-director de l’Orfeó Badaloní), i infinitat de Badalonis.

En 1930, la Pepa i la Camila van inaugurar la grandiosa botiga instal.lada en el lloc on abans hi havia les cases números 39,41 i 43. A la casa hi havia la tenda de brodats de la Montserrar Antoja; a la número 41 la botiga dedicada a la venda de barrets d’en Milà, un barretaire que tenia molt clientela distinguida i composava poesies floralesques a estones perdudes; i a la casa 43, la sabateria d’en Feliu Besa, on al primer pis hi havia una escola de nois.
El mes de setembre de 1955, Fradera i Vehils celebren les noces de plata, amb motiu de la inauguració de la tercera botiga. El 1972, realitzaren una gran reforma que convertir la botiga en una de les més modernes i luxoses de Badalona.
Font: Història del Carrer del Mar

No hay comentarios:

Publicar un comentario