Bienvenidos

Intentando entender el presente con trozos de nuestro pasado

martes, 13 de marzo de 2012

Moto Patria

A mi las motos ni las entiendo, ni me gustan, pero esta es de Badalona y hay que hacerle especial mención. Con el permiso de Marc Esteve Duràn que es un fiel seguidor de todo lo que lleve la marca Patria, os dejo esta información recogida de su facebook.
Motocicletes Pàtria va ser fundada a BADALONA per Antonio Serra l'any 1922 i fins el 1936, durant aquests 14 anys ha produït diversos models de motocicletes i també tricicles per a la distribució de mercaderies.
Van ser muntats en gran part amb els seus motors JAP i el llegendari VILLIERS, la fàbrica estava situada a prop de l'actual Pabello Olimpic de Badalona. El 1936 quan esclata la Guerra Civil espanyola, es paralitza la fabricació i el mateix exèrcit va posar una guarnició de les Brigades Internacionals a les instal.lacions.
El fabricant va haver de sortir d'Espanya per la persecució ideològica. I en el 1939 un treballador de la fàbrica, que havia entrat com un aprenent Jaume Xicota, compra la fàbrica fent-se càrrec de la venda de les unitats havien quedat.


Anuncio de La Vanguardia

1 comentario:

  1. Gracias por la mencion y la difusion de esta moto fabricada en Badalona.

    Gracies per la mencio i la difusio d'aquesta motocicleta fabricada a Badalona.

    Video de una Moto Patria : http://www.youtube.com/watch?v=bSoHBL9ocA4

    ResponderEliminar